MCQ. Emergency Nursing



Emergency Nursing Quiz

1. Which of the follwoing is the most effective benzodiazepine for treating status epilepticus and is the treatment of choice for controlling seizures acutely?
A. Midazolam
B. Oxazepam
C. Flurazepam
D. Lorazepam

2. Subdiaphragmatic abdominal thrust performed to clear airway obstruction in the awake patient without ventilation is termed as:
A. Leopold's maneuvers
B. Pallach's maneuver
C. Heimlich maneuver
D. Valsalva maneuver

3. A slight bluish discoloration around the navel, is a sign of hemoperitoneum,
A. Cullen's sign
B. Kernig’s sign
C. Brudzinski’s signs
D. Kehr's sign

4. Signs of meningeal irritation include all the following, EXCEPT:
A. Neck stiffness
B. Brudzinski's sign
C. Kernig’s sign
D. Kehr's sign

5. The APACHE II system is a:
A. Quality assurance system
B. Severity-of-illness scoring system
C. Computerized vital signsmonitoring system
D. Neborn hydration monitoring system

6. A client is admitted to the emergency department following an automobile accident. The client has four fractured ribs and a right sided pneumothorax. Which of the following respiratory assessment findings would the nurse expect to find?
A. Crackles on the right chest and a respiratory rate of 8 breaths/minute.
B. Diminished breath sounds on the right and pain on inspiration.
C. Bilateral rhonchi and pink frothy sputum.
D. Dry cough and wheezing on the right side of the chest.

7. Clinical evidence of diminished Cardiac Output includes:
A. a narrow pulse pressure
B. rapid capillary refill
C. widened pulse pressure
D. bounding pulses

8. The most common cause of high cardiac output hypotension is:
A. hemorrhage
B. cardiac failure
C. sepsis
D. neurogenic shock

9. Intermediate Syndrome is observed in:
A. cardiac arrest
B. respiratory failure
C. renal failure
D. organophosphorous poisoning

10. The procedure of compressing cricothyroid cartilage posteriorly against vertebral bodies during endotracheal intubation is called:
A. Valsalva maneuver
B. Sellick maneuver
C. Heimlich maneuver
D. Leopold's maneuvers

11. Which of the following pairing about Glasgow Coma Score is wrong?
A. 6 —Spontaneous Eye Opening
B. 1—No Verbal Response
C. 5—Localizes to pain (Motor Activity)
D. 3—Eye Opening to Verbal stimuli


Answer Key
1.D
2. C
3. A
4. D
5. B
6. A
7. A
8. C
9. D
10. B
11. A

Reactions:

0 comments:

Post a Comment