Latest posts

Sexual Disorders Quiz


1. According to Freud, the term used for "that force by which the sexual instinct is represented in the mind" is:
A. Narcissism
B. Condensation
C. Libido
D. Dispositions

2. Which of the following drug is least likely to cause sexual dyfunction?
A. Imipramine
B. Thioridazine
C. Captopril
D. Mirtazapine

3. "Studies in the Psychology of Sex (1896)" was written by
A. Havelock Ellis
B. Sigmund Freud
C. Ernst Graefenberg
D. Masters and Johnson

4. The phase of peaking of sexual pleasure, with release of sexual tension and rhythmic contraction of the perineal muscles and pelvic reproductive organs, observed in male sexual cycle, is termed as
A. Desire
B. Excitement
C. Orgasm
D. Resolution

5. A sexual pain disorder reported in females is
A. Anorgasmia
B. Vaginismus
C. Peyronie's disease
D. Impotence

6. Persistant or recurrent tendency to observe unsuspecting persons, naked disrobing or engaged in sexual activity is termed as
A. Exhibitionism
B. Sadism
C. Voyeurism
D. Frotteurism

7. Priapism is a sexual dysfunction seen in treatment with
A. Chlorpromazine
B. Trazadone
C. Clozapine
D. Lithium

8. Excessive sexual desire in women is termed as
A. Satyriasis
B. Frigidity
C. Vaginismus
D. Nymphomania

9. As per Masters and Jhonson, Sensate Focus Technique is indicated in
A. Vaginismus
B. Premature ejaculation
C. Impotence
D. Paraphilia

10. Pelvic floor exercises to strengthen the pubococcygeus muscle is termed as
A. Kegel's exercises
B. Postural exercises
C. Isometric exercises
D. Sensate focus exercises

11. Squeeze technique (Seman's technique) is indicated in
A. Premature ejaculation
B. Vaginismus
C. Erectile dysfunction
D. Dyspareunia

12. Sildenafil citrate is administered in
A. Impotence
B. Erectile dysfunction
C. Paraphilias
D. Premature ejaculation

13. Which of the following is used as as intracavernosal injection in the differential diagnosis of organic and non-organic impotence?
A. Epinephrine
B. Xylocaine
C. Dopamine
D. Papaverine

14. Sexual gratification by rubbing against or touching a nonconsenting person is termed as
A. Frotteurism
B. Fetishism
C. Exhibitionism
D. Voyeurism

15. Which of the following is used for reducing male hypersexuality?
A. Papaverine
B. Cyproterone
C. Sildenafil
D. Alprostadil

16. A systemic disease which is most frequently associated with secondary impotence is
A. Endocrine dysfunction
B. Multiple sclerosis
C. Hypertension
D. Diabetes mellitus

17. According to DSM-IV-TR classification, Vaginismus is classified under
A. Sexual Desire Disorders
B. Sexual Arousal Disorders
C. Orgasmic Disorders
D. Sexual Pain Disorders

18. The squeeze technique was devised for the treatment of
A. Frigidity
B. Primary impotence
C. Secondary impotence
D. Premature ejaculation

19. Getting sexual gratification by inflicting injuries to opposite partner is
A. Masichism
B. Sadism
C. Voyerism
D. Transvestism

20. Johnson and Masters are known for therapy of
A. Schizophrenia
B. Disscociative disorders
C. Sexual problems
D. Anxiety disorders

21. Essential ingredient of Masters and Johnson's treatment of impotence is
A. Reassurance
B. Adequate history taking
C. Avoidance of demand for performance
D. Therapeutic allience

22. Men with primary impotence
A. have no homosexual conflict
B. associated sex with dirtness and sinfullness
C. tend to be aggressive in sexual activities
D. have major systemic diseases

23. When considering components of human sexuality, which of the following is related to sexual function?
A. Gender identity
B. Orientation, intention
C. Desire, arousal, orgasm
D. Emotional satisfaction

24. The phosphodiesterase type 5 inhibitors (PDE-5i) are effective in
A. Male erectile disorder
B. Gender identity disorders
C. Paraphilias
D. Sexual pain disorders

25. Sildenafi is a
A. SSRI
B. Antipsychotic
C. PDE-5 inhibitor
D. Benzodiazepene




ANSWER KEY
1. C
2. D
3. A
4.C
5.B
6. C
7. B
8. D
9. C
10. A
11. A
12. B
13. D
14. A
15. D
16. D
17. D
18. D
19. B
20. C
21. C
22. B
23. C
24. A
25. C

References
1.      Allan Tasman, Jerald Kay, Jeffrey A. Lieberman, Michael B. First and Mario Maj.John. Edrs. Psychiatry, Third Edition.Wiley & Sons, Ltd, 2008.
2.      Kaplan HI, Sadock BJ. Synopsis of Psychiatry , Behavioral Sciences/ Clinical Psychiatry. 9th ed. Hong Kong :William and Wilkinson Publishers ;1998.
3.      Questions from various entrance examinations relevant to nursing conducted in India.



No comments