MCQ. Nursing Education



1. Andragogy refers to:
A. Adult learning
B. Action Learning
C. Experiential learning
D. Child learning

2. All that is learnt during school/college activities that is not a designated part of official curriculum is
A. The vocational curriculum
B. The hidden curriculum
C. The observed curriculum
D. The curriculum-as-experienced

3. Which of the following is NOT a feature of Process Model of curriculum?
A. Emphasis on means rather than ends
B. Learner should have part in deciding nature of learning activities
C. More individualized atmosphere
D. Assumption that learner makes unique response to learning experiences 
E. Makes assessment more precise

4. The International Council of Nurses (ICN)  was established in the year:
A. 1867
B. 1899
C. 1950
D. 1962

5. The International Council of Nurses (ICN)  is headquartered in:
A. New York, US
B. London, UK
C. Geneva, Switzerland
D. Toronto, Canada

6. Areas of philosophical inquiry include
A. Metaphysics concerned with questions about the nature of reality
B. Epistemology concerned with the nature of knowledge
C. Axiology concerned with the nature of values
D. All the above

7. Behavioral objectives model is also referred as:
A. Product model
B. Process model
C. Classical model
D. Competence model

8. The concepts of curriculum include:
A. The official curriculum
B. The hidden curriculum
C. The observed curriculum
D. The curriculum-as-experienced
E. All of the above
F. None of the above

9. Problem-based learning was first introduced in:
A. Case Western Reserve University (USA)
B. Mc Master University (Canada)
C. Manchester University (UK)
D. Stanford University (USA)

10. Which philosophical thought states that ultimate reality is spiritual rather than physical, mental rather than material?
A. Idealism
B. Realism
C. Pragmatism
D. Constructivism 

ANSWER KEY
1. A
2. B
3. E
4. B
5. C
6. D
7. A
8. E
9. B
10. A

37 comments:

I want to to thank you for this very good read!! I certainly enjoyed every little bit of it. I have
courses you bookmarked to check out new things you post…

wonderful article. Very interesting to read this article.I would like to thank you for the efforts you had made for writing this awesome article. This article resolved my all queries

AWS training in chennai | AWS training in annanagar | AWS training in omr | AWS training in porur | AWS training in tambaram | AWS training in velachery

Thank you to the perform as well as discuss anything incredibly important in my opinion. We loose time waiting for your next article writing in addition to I beg one to get back to pay a visit to our website in
AWS training in chennai | AWS training in anna nagar | AWS training in omr | AWS training in porur | AWS training in tambaram | AWS training in velachery

Found this content great and sharable with other resources. If you are willing to participate and win grand lottery prizes in KBC, visit https://kbcofficialwinner.com website to get detailed information.

Here at this site really the fastidious material collection so that everybody can enjoy a lot.

Data Science Course

Your work is very good and I appreciate you and hopping for some more informative posts.

Data Science Training

Great Article
Cloud Computing Projects


Networking Projects

Final Year Projects for CSE


JavaScript Training in Chennai

JavaScript Training in Chennai

The Angular Training covers a wide range of topics including Components, Angular Directives, Angular Services, Pipes, security fundamentals, Routing, and Angular programmability. The new Angular TRaining will lay the foundation you need to specialise in Single Page Application developer. Angular Training

Terrific post thoroughly enjoyed reading the blog and more over found to be the tremendous one. In fact, educating the participants with it's amazing content. Hope you share the similar content consecutively.

artificial intelligence training in bhilai

Impressive blog to be honest definitely this post will inspire many more upcoming aspirants. Eventually, this makes the participants to experience and innovate themselves through knowledge wise by visiting this kind of a blog. Once again excellent job keep inspiring with your cool stuff.

Data Science certification in Bhilai

Extraordinary blog went amazed with the content that they have developed in a very descriptive manner. This type of content surely ensures the participants to explore themselves. Hope you deliver the same near the future as well. Gratitude to the blogger for the efforts.

Digital Marketing training in Bhilai

Useful article which was very helpful. also interesting and contains good information.
to know about python training course , use the below link.

Python Training in chennai

Python Course in chennai

This post is very useful to us thanks for sharing this information with us.

Java Training in Chennai

Java Course in Chennai

Our writing firm is not oblivious of this fact at all. Consequently, our professional essay writers are always ready to guide you throughout the whole process of working on this type of academic document.

visit here : Nursing Paper Topics

To get professional essay you must go for experts like DigitalEssay.net 

I want to leave a little comment to support and wish you the best of luck.we wish you the best of luck in all your blogging enedevors.
aws training in hyderabad

I want to leave a little comment to support and wish you the best of luck.we wish you the best of luck in all your blogging enedevors.
data science course

Thanks for your marvelous posting! I really enjoyed reading it, you could be a great author. I will be sure to bookmark your blog and definitely will come back in the foreseeable future. I want to encourage you to continue your great posts, have a nice afternoon! Online Digital Marketing Course with Placement

Great Article. Thank you for providing such a unique and valuable information to your readers.
Best PTE Coaching in ambala
Best IELTS Institute in Ambala
IELTS

Truly, this article is really one of the very best in the history of articles. I am a antique ’Article’ collector and I sometimes read some new articles if I find them interesting. And I found this one pretty fascinating and it should go into my collection. Very good work! digital marketing course

Truly, this article is really one of the very best in the history of articles. I am a antique ’Article’ collector and I sometimes read some new articles if I find them interesting. And I found this one pretty fascinating and it should go into my collection. Very good work! digital marketing course

Through this post, I know that your good knowledge in playing with all the pieces was very helpful. I notify that this is the first place where I find issues I've been searching for. You have a clever yet attractive way of writing. digital marketing training malaysia

Through this post, I know that your good knowledge in playing with all the pieces was very helpful. I notify that this is the first place where I find issues I've been searching for. You have a clever yet attractive way of writing. digital marketing training malaysia

Thanks author, for such an informative blog😊😊😊😊😊Sometimes travelers get overwhelmed by the complicated procedures of visa acquisition. However, getting e-visa to Turkey from Indian is as easy as making a paper plane : ) Apply Turkey e-visa from India with the online portal and get your e-visa in 3 steps! And pay your Turkey visa cost online.

I am so impressed and challenged by the information shared here and in the comments of your readers. I am working on a post for Education, as well, so it's a timely visit. It is an important post, and I've not taken enough time to write it yet just thinking and researching so far. Markcon

This is very useful post for me. This will absolutely going to help me in my project. Talks Gossip

Post a Comment